Tanrı’nın Oğlu İsa Mesih’le ilgili Müjde’nin başlangıcı. (Markos 1:1)

Markos sözlerine oldukça basit bir şekilde başlar. Konu başlığını duyurur – “Müjde”, yani İsa’nın “İyi Haber”i. İsa kimdir? İsa Mesih, Tanrı’nın hepimizi kurtarması için yüzyıllar önce vaat etmiş olduğu Kişidir. Biraz daha açarsak…  İsa Mesih, Tanrı’nın Oğlu’dur. Bu ne demek? Tanrı bir insan oldu, bir handa bir bebek olarak dünyaya geldi. Tüm dünyanın günahını kaldırmak için çarmıha gerildi. Bu aslında hiç de basit bir olay değil.

Çarmıha gerilmesinin amacı tek bir şeyde birleşiyor – Tanrı’nın bize duyduğu sevgi. Evreni ve içindeki her şeyi yaratmış olan Tanrı, gündelik yaşamlarımızın karmaşası, sıkıntısı ve sıradanlığı içine geldi. Tanrı göklerden inip genç bir kadının rahmine yerleşti. Tanrı bizden biri oldu.

Sevgiyi göstermenin birçok yolu vardır – hatta bunu uzaktan bilge gösterebiliriz. Tanrı pekâlâ bir melek gönderebilirdi. Bereketlerini bize çok uzaklardan yağdırabilirdi. Hatta sevgisini göstermek için peygamberleri bize gönderebilirdi. Ama Kendisi geldi.

İsa geldiği için her şey çok farklı oldu. O’nun gelmesi benim, sizin ve herkes için olan ve sonsuzluklar boyunca süregelecek olan Müjde’nin başlangıcıdır, İyi Haber’in başlangıcıdır.

DUA EDELİM: Rab İsa, hayatımda yeni bir başlangıç yaptığın için sana şükürler olsun. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Yorumlar