“Yeryüzünün tozu kadar sayısız bir soya sahip olacaksın. Doğuya, batıya, kuzeye, güneye doğru yayılacaksınız. Yeryüzündeki bütün halklar sen ve soyun aracılığıyla kutsanacak.” (Yaratılış 28:14)

İsa’nın Avram olarak da bilinen İbrahim’in soyundan geleceğini biliyoruz. Ama bu ne anlama geliyor? İbrahim’in soyu olmak ne demek? Normal anlamının dışında düşünmeliyiz.

Bu öncelikle akla mantığa göre asla çocuk sahibi olmayacak bir adamın çocuğunun soyu anlamına gelir. Bu bir mucizedir, çünkü Tanrı’nın vaadiyle dünyaya gelmiş, her şeyi ama her şeyi yapabilecek şekilde büyüyecek olan bir çocuk anlamına gelir. İnsanlar için olağanüstü bir kutsama!

Ama bundan da fazlası vardır. Bir iman adamının, her şeyini geride bırakıp bir değnekle sırf Tanrı dedi diye memleketini bırakması ve Tanrı’nın en olmaz vaatlerinin bazılarının gerçekleşmesini görmek için yaşayan adamın soyudur bu… İsa da böyle yaptı. Sonuçta göklerden bir insan olmak için indi, neden? Çünkü Baba Tanrı öyle istedi.

Avram’ın soyu tüm dünya için bir kutsama olacaktı. Buradaki kutsama, tüm insanlığı ölümün ve karanlığın gücünden kurtaracak olan bir Kişinin geleceği anlamındadır. “Ölümü etkisiz kılmış, yaşamı ve ölümsüzlüğü Müjde aracılığıyla ışığa çıkarmış” olan bir Kişi’nin gelmesi…

İsa Mesih sayesinde yeryüzündeki tüm ulusların Tanrı’nın ailesi olma, Kutsal Ruh’tan doğma, Tanrı’nın soyu olma fırsatı vardır. İsa bizlere İbrahim’in “O’nun gelişini gördüğünü ve sevinçle coşmuş olduğunu söyler” (Yuhanna 8:56’ya bakabilirsiniz). Bizler de sevinçle coşuyoruz!

DUA EDELİM: Sevgili Baba, bizi çocukların kılan Oğlun İsa için sana şükürler olsun. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Yorumlar