Advent Nedir?

 

Hristiyanlik Nedir sayfasının siz değerli takipçileri merhaba! Ben Şemsa.

Bu video ile hep beraber Advent’in ne olduğunu ve anlama geldiğini öğreneceğiz. Advent kelimesi Latince “adventus” kelimesinden türetilmiştir ve “geliş” veya “varış” manasını taşır. Advent genellikle Kasım sonu Aralık başı gibi başlar ve 40 gün sürer.

Elbette ülkeden ülkeye, aileden aileye bu dönem için farklı gelenekler bulunsa da genellikle Advent’te çoğu kişi veya kilise Advent çelengi adı verilen bir dekora sahiptir. Advent çelenkleri genellikle yeşil bitkilerle süslenmiş bir halka şeklindedir ve üzerinde dört mum bulunur. Her bir mum, advent dönemi boyunca yakılır. Advent çelenklerinin anlamı özünde farklı bir mesaj barındırır. Yeşil bitkiler umudu ve yeni yaşamı simgeler. Bu bitkilerin canlılığı ve sürekli yeşil kalması, İsa Mesih’in doğuşuna olan inancı ve verdiği vaadi temsil eder. Çelenklerin halka şekli ise sonsuzluk bilincini ve doğal olarak İsa Mesih’in sonsuzluğunu hatırlatır. Dört mum ise dört haftayı temsil eder ve her hafta yakılan bir mum kutlamaların ilerlediğini ve İsa Mesih’in doğuşuna bir adım daha yaklaşıldığını gösterir.

Hristiyanlar bu dönemi Doğuş Bayramına kadar süren derin bir ruhsallık süreci olarak değerlendirirler. Çoğu kişi bu dönem oruç tutar ki HRİSTİYANLIKTA ORUÇ konusu hakkında yakında bir video paylaşacağız. Kutsal Kitap okumaya, Tanrı sevgisini paylaşmaya, nefreti sevgiye, gönlü kırıkları sevince yönelten İsa Mesih’in eşsiz doğum coşkusuna gönenirler.

Özetle dostlar, Advent dönemi İsa Mesih’in doğuşunu kutlamak ve Tanrı’nın sağladığı eşsiz kurtuluşu hatırlamak için önemli bir dönem ve anımsamak için fırsattır. Bugün beraber Advent’in ne olduğunu ve ana mesajının İsa Mesih olduğunu hatırladık. İsa Mesih’in doğum sevincine dahil olacağınız bir advent dönemi diliyorum.

Mutlu Adventler.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar