Soyağacı

 

İbrahim oğlu, Davut oğlu İsa Mesih’in soy kaydı şöyledir: İbrahim İshak’ın babasıydı, İshak Yakup’un babasıydı. Matta 1:1

Tanrı’nın tarihteki en önemli öyküce sıkıcı bir soyağacıyla başlaması ilginç görünüyor. İsa’nın büyük-büyük-büyük-büyükbabasının kim olduğu kimin umurunda ki? Ama belli ki bunu Tanrı çok umursuyor. O herkesi iyi tanıyor. Aynı şekilde sizi de tanımaktadır. Ete-kemiğe bürünüp insan ırkının bir parçası olarak Oğlu’nu dünyaya gönderdiğinde bunu her bir birey için yaptı. İbrahim, İshak ve Yakup için; Rut ve Rahav için; sizin ve benim için bu fedakârlığı göze aldı.

İşte İsa bu insanların arasından çıkmıştır. Günahkârlar ve kutsal kişiler, yöneticiler ve köylüler, yabancılar ve yerliler, bilgeler ve budalalar. İşte bu insanlar için acı çekti, öldü ve dirildi. Ve bunu sizin ve benim içinde yaptı. Belki de tüm bu insanların İsa’nın soy ağacında yer alması şaşırtıcı değildir. O onlara aittir, onlar da O’na. Ve biz de O’nunuz. Çünkü Tanrı, engin sevgisiyle bizi yarattı, bizi kurtardı ve bizi kendisine ait olmaya çağırdı.

Dua Edelim: Rab bizi ailenin, soyunun bir üyesi yaptığın için sana şükürler olsun. Amin

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar