Tanrı’nın Yansıması

 

Nişanlısı Yusuf, doğru bir adam olduğu ve onu herkesin önünde utandırmak istemediği için ondan sessizce ayrılmak niyetindeydi. Matta 1:19

Yusuf’u çok severim. Bildiği kadarıyla nişanlısı onu aldattı ve hamile kaldı ama yine de etrafta tepinip tüm mahallenin duyabileceği şekilde bağırıp çağırmıyordu. Bunun yerine, huzur ve sessizlik içinde düşünmek için evine gidiyor. Özdenetim işte budur. Meryem’in utandırılmasını ya da herhangi bir şekilde zarar görmesini istemez. Yusuf intikam peşinde değildir. Ama bu karmaşadan sessiz bir biçimde ayrılmaktan daha iyi bir çıkış yolu da göremiyor. Ve bunu düşünürken uykuya dalar… Tanrı ona çok daha iyi bir çözüm sunar.

Tanrı’nın İsa Mesih’e dünyevi babalık yapması için Yusuf’u seçtiği için şükrediyorum. Yusuf kendi küçük insani yöntemiyle Baba Tanrı’yı yansıtır; hikmetle öfkelenmekte yavaş, merhamet ve şefkat göstermekte hızlıdır. Yusuf hayatının geri kalanında Tanrı’nın Oğlu İsa’ya mükemmel bir şekilde bakmaya devam edecektir. İsa da büyüdüğünde aynı şeyi bizim için yapacak; her zaman O’nun merhametine, şefkatine ve sevgisine ihtiyaç duyan bizler için hayatını feda edecektir.

Dua Edelim: Tanrım, gösterdiğin merhamet ve şefkat için sana şükürler olsun. Beni daha çok sana benzer kıl. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar