Musa, “Korkmayın!” dedi, “Yerinizde durup bekleyin, RAB bugün sizi nasıl kurtaracak görün… Ama İsrailliler denizi kuru toprakta yürüyerek geçmişlerdi. Sular sağlarında, sollarında onlara duvar oluşturmuştu. RAB o gün İsrailliler’i Mısırlılar’ın elinden kurtardı. (Mısır’dan Çıkış 14:13a-29-30a)
Melek kadınlara şöyle seslendi: “Korkmayın! Çarmıha gerilen İsa’yı aradığınızı biliyorum. O burada yok; söylemiş olduğu gibi dirildi. Gelin, O’nun yattığı yeri görün… Kadınlar korku ve büyük sevinç içinde hemen mezardan uzaklaştılar; koşarak İsa’nın öğrencilerine haber vermeye gittiler. İsa ansızın karşılarına çıktı, “Selam!” dedi. Yaklaşıp İsa’nın ayaklarına sarılarak O’na tapındılar. O zaman İsa, “Korkmayın!” dedi. (Matta 28:5-6,8-10a)
Ölüm korkutucu bir şeydir. Mısır ordusuyla Kızıl Deniz arasında kalan İsrail halkı bunu biliyordu. Çarmıha gerilmiş olan İsa’nın öğrencileri de öyle. Ne zaman astımım depreşse ve oksijen aparatıma yapışsam, ben de bu gerçeği bilirim. Sevdiğiniz biri öldüğü ve sizin bunu engellemek için hiçbir şey yapamadığınız zaman, siz de bilirsiniz.
Tanrı bizim korktuğumuzu biliyor ve bize sesleniyor: “Korkmayın, yerinizde durup bekleyin, RAB bugün sizi nasıl kurtaracak görün… Bakın, yeni bir şey yapıyorum! Olmaya başladı bile, fark etmiyor musunuz?” (Matta 28:10a; Mısır’dan Çıkış 14:13b; Yeşaya 43:19b).
Bizim bütün korkularımıza yanıt olarak Tanrı tek bir şey söyledi. Harika ve ebedi bir yanıt: Oğlu İsa’yı ölümden diriltti. İsa bir daha ölmemek üzere ölümden dirilmiş olan ilk insandır. Ama sonuncu olmayacak!
İsa bizim dirilişimizin garantisidir, çünkü O’na güvenen herkes O’nun zaferini paylaşacaktır. Bu nedenle biz de Pavlus’la birlikte şöyle diyebiliriz: “Ölüm yok edildi, zafer kazanıldı!”… ”Ey ölüm, zaferin nerede? Ey ölüm, dikenin nerede?” Ölümün dikeni günahtır. Günah ise gücünü Kutsal Yasa’dan alır. “Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla bizi zafere ulaştıran Tanrı’ya şükürler olsun!” (1. Korintliler 15:54b-55,57).
Korkularımızın yanıtı işte budur: Bizi seven ve ölüm karşısında zafer kazanmış olan bir Kurtarıcı. Ölümle tek başımıza yüzleşmek zorunda değiliz. İsa bizimledir ve O bizi yaşama geri getirecektir.
Dua Edelim: Ya Rab, öleceğim zaman benim gücüm ol ve beni rahatlat. Amin.
Düşün ve Tartış
- Ölmüş olan bir sevdiğin var mı?
- Korktuğun zaman bu korkuyla nasıl başa çıkıyorsun?
- İsa’nın dirilişi senin için kişisel olarak ne ifade ediyor? Bir veya iki örnek ver.