Altüst

 

Zekeriya, hizmet sırasının kendi bölüğünde olduğu bir gün, Tanrı’nın önünde kâhinlik görevini yerine getiriyordu. Bu sırada, Rab’bin bir meleği buhur sunağının sağında durup Zekeriya’ya göründü. Zekeriya onu görünce şaşırdı, korkuya kapıldı. Melek, “Korkma, Zekeriya” dedi, “Duan kabul edildi. Karın Elizabet sana bir oğul doğuracak, adını Yahya koyacaksın. Luka 1:8, 11-13

Hayatınız sekteye uğradığında ne yaparsınız? Zekeriya o gün bir meleği beklemiyordu. O da bizim gibi sıradan bir inanlıydı, günlük yaşamında Tanrı’ya hizmet eden ve Tanrı’nın önüne koyduğu işleri yapan biriydi. Sonra Tanrı onun yaşamına başka bir yön verdi. Ani bir değişim, keskin bir yol ayrımı… Bir mucize… Beklenmedik bir babalık… Büyüyüp İsa’nın yolunu hazırlayacak bir oğul.

Peki ya sizin hayatınız altüst olduğunda ve korku üzerinize çöktüğünde ne yaparsınız? Aslında Zekeriya’ya da aynı çağrıyı yapan Melek şunu hatırlatıyor: “Korkma, Duaların kabul edildi…” Bizi ebedi bir sevgiyle seven ve etrafımızdaki dünya tamamen altüst olsa bile bizi ayakta tutacak olan Rab tarafından kabul ediliriz. Dünya sürprizler getirse bile Tanrı gafil avlanmaz. O ne olacağını bilir. O sizin nasıl hissettiğinizi bilir. Sizi yalnız başınıza bırakmayacaktır.

O, bu dünyaya -ve sizin yaşamınıza- acı çekmek, ölmek ve yeniden dirilmek için gelen ve tüm bunları sizi çok sevdiği evladı yapmak için yapan Tanrı’dır. İsa Mesih ne şimdi ne de sonra sizi asla terk etmeyecektir.

Dua Edelim: Tanrım, tedirgin olduğumda yanımda ol ve beni güçlendir. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar