Amaca Çağrı

 

Elizabet’in hamileliğinin altıncı ayında Tanrı, Melek Cebrail’i Celile’de bulunan Nasıra adlı kente, Davut’un soyundan Yusuf adındaki adamla nişanlı kıza gönderdi. Kızın adı Meryem’di. Onun yanına giren melek, “Selam, ey Tanrı’nın lütfuna erişen kız! Rab seninledir” dedi. Söylenenlere çok şaşıran Meryem, bu selamın ne anlama gelebileceğini düşünmeye başladı. Luka 1:26-29

Melek geldiğinde Meryem ne yapıyordu? Meryem’i kitap okurken ya da dua ederken gösteren eski tablolar var. Ama bundan daha alçakgönüllü görünüyor olabilir.Yemek pişiriyor ya da yerleri süpürüyor olabilirdi. Tavukları besliyor, su getiriyor… Ve şimdi Tanrı’nın onun için başka bir amacı daha bulunmaktadır – Tanrı’nın Oğlu Mesih’e, yani Kurtarıcımız İsa’ya annelik yapacaktır.Melek tam olarak şöyle der: “ey Tanrı’nın lütfuna erişen kız! Rab seninledir!” Bu selam ne anlama geliyor? Meryem kadar alçakgönüllü birinden Tanrı ne istemektedir? Bu bir yanlışlık değildir. Tanrı Meryem’i seçtiğinde ne amaçladığını biliyordu ve onu çağırdığı amaca yönelik güçlü kıldı. Tanrı sizi sevgili çocuğu olmaya çağırırken de ne yaptığını bilmektedir – Oğlu İsa’ya iman etmeniz, bağışlanmanız, yeni ve temiz kılınmanız için çağrıldınız. Sizin için de bir amacı vardır. Ne kadar büyük ya da küçük olurlarsa olsunlar sizi tüm bunların üstesinden getirecek gücü sağlayacaktır.

Dua Edelim: Sevgili Baba, ne yapmamı istediğini bana göster ve bunu yapmam için Kutsal Ruh’un aracılığıyla gücünü bana ver. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar