Bir Bebeği Savaşa Göndermek

 

Bütün bunlar, Rab’bin peygamber aracılığıyla bildirdiği şu söz yerine gelsin diye oldu: “İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacaklar.” İmmanuel, Tanrı bizimle demektir. Matta 1:22-23

Niçin Tanrı İsa’ya hamile kalması için bir bakireyi seçti? Bazı insanların düşündüğü gibi, bunun nedeni kesinlikle cinselliğin kötü ya da korkunç bir şey gibi görünmesi değildir. Ve bunun Tanrı’nın Oğlu olarak O’nun statüsüyle hiçbir ilgisi yoktur. O yarı melez bir yaratık değildir! Hayır, bu Tanrı’nın yıllar önce peygamber Yeşaya aracılığıyla Ahaz adında çok sinir bozucu bir krala verdiği bir sözün yerine getirilmesidir. Ahaz savaşla karşı karşıyaydı ve Tanrı’dan yardım istemek yerine bunlarla kendi başına üstesinden gelmeye çalışıyordu. Tanrı yine de ona yardım edeceğine dair söz verdi. Üstelik buna kanıt olarak bir mucize göstereceğini söyledi! Fakat yine de Ahaz bunları reddetti. Buna inanabiliyor musunuz? Bu yüzden Tanrı mucize yapmayı seçti: Bundan ötürü Rab’bin kendisi size bir belirti verecek: İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacak (bkz. Yeşaya 7).

Kim bir bebeği savaşa gönderir? Güçlüleri devirmek için zayıfları kullanmaktan sevinç duyan Rabbimiz gönderir. Ve bu savaş için, daha önemsiz bir kişi ya da elçi değil, Kendisi geldi. Tanrı, şeytanın tüm gücünün üstesinden gelmek için bu dünyaya bebek olarak geldi. Çarmıhtaki yaşamı ve ölümü aracılığıyla bizi kurtardı ve özgür kıldı. Ve dirilişi aracılığıyla bize sonsuza dek Kendisiyle birlikte sonsuz hayatı verdi. Başka kim böyle bir şey tasarlayabilir ki?

Dua Edelim: Rabbim gerçekleştirdiklerinle hayret ve sana hayranlık duyuyorum. Sana binlerce kez teşekkür ederim. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar