İsa’nın Doğumu Neden Önemli?

 

Herkese merhaba!

İnsanlık tarihi dönüm noktaları ile doludur. Ancak belki de en çok etki yaratanı İsa Mesih’in doğumudur diyebiliriz. Mesih’in doğumu dünya tarihini şekillendirmiştir. 2000 sene önce gerçekleşen bu doğum hala yarattığı etkiyle insanlığı etkilemeye devam etmektedir. İsa Mesih’in doğumu tarihsel, kültürel veya dini bir olayın çok ötesine geçmektedir. Bu doğum tüm dünyayı etkileyen bir dönüşümün başlangıcını işaret eder.

Değerli dostlum, bu sıradan bir Ademoğlu’nun doğumu değildir. Bu bizzat kainatı yaratanın insana inmesi ve kendi nezdini bir köşeye bırakıp alçakgönüllü ve merhametiyle insan bedeni alıp aramıza gelmesidir. İsa Mesih’in doğuşu insanın ilk yaratılışında cennet bahçesinde kaybettiği Tanrı ile olan ilişkisinin tekrar iyileşmesinin ilk adımıdır. Mesih doğumu ile ölüme yürümüştür. Ölümü ile ölümü yenerek ölümden dirilip tüm insanlığa kurtuluş kapısını ardına kadar açmıştır.

O dünyamıza doğmakla hayal edilemez bir lütfu bizlere hediye etti. Onun doğumu insanlığın Tanrı ile barışması ve ruhsal özgürlüğe erişmesi içindir. Aynı zamanda onun ölümü ve dirilişi günahı yenmek içindi.

Sevgili kardeşim, bu iyi haberi paylaşacağın ve edinebileceğin bir doğuş bayramı süreci diliyorum. Senin için dua ediyoruz. İsa Mesih senin için doğdu, yaşadı, çarmıha gerildi ve ölümünün ardından üçüncü gün dirildi. O gerçekten yaşıyor. Bir gün tekrar geri gelecek. Doğuş bayramının sevinci yüreklerinize dolsun.

Mutlu Noeller.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar