Neden?

 

Her ikisi de Tanrı’nın gözünde doğru kişilerdi, Rabbin bütün buyruk ve kurallarına eksiksizce uyarlardı. Elizabet kısır olduğu için çocukları olmuyordu. İkisinin de yaşı ilerlemişti. Luka 1:6-7

Tanrı’yı seven ve O’na tüm yürekleriyle hizmet eden iki sadık insan olan Zekeriya ve Elizabet için çok üzülüyorum. Yine de, çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamamışlardı. Komşularının bu konuda söyleyecek çok şeyi olduğuna şüphe yoktu. “Günah işlemiş olmalısınız” dediler. “Tanrı sizi cezalandırıyor.” Sanki bu ailenin zaten taşıyacak yeterince kederi yokmuş gibi! Ama bu Tanrı’nın verdiği bir ceza değildi. Kutsal Kitap bize Tanrı’nın akıl oyunları oynamadığını gösterir. İnsanları terbiye ettiğinde, günah ve sonuç arasındaki bağlantıyı çok açık bir şekilde ortaya koyar!

Hayır, gerçek şu ki, yozlaşmış bir dünyada yaşıyoruz ve Tanrı’nın sevdiği insanların başına bile kötü şeyler geliyor. Ve Tanrı’nın buna neden izin verdiğine dair hiçbir açıklama yapmadan yıllarca, hatta bir ömür boyu yaşayabiliriz.

Siz de acı çekiyor ve nedenini merak ediyor olabilirsiniz. Eğer öyleyse, bu çift gibi siz de sizi seven ve yaratan Tanrı’ya kendinizi teslim edebilirsiniz. Kendisini tam olarak açıklamıyor görünse de sizi görüyor ve önemsiyor. Hatta o kadar çok önemsiyor ki, bu adaletsiz ve kırık dökük dünyaya gelerek çektiğiniz acıları kendi üzerine bile aldı; sizi ve tüm yaratılışı çarmıhta kendi kanıyla iyileştirdi. Ve ölümden dirildiğinde, bize bir gün her şeyi yoluna koyacağına dair kesin ve emin bir umut vermiştir.

Dua Edelim: Sevgili Tanrım, her şeyi yeniden yaratacağın günü beklerken sana güvenmeme yardım et. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar