Söz Tutmak

 

Bileğiyle büyük işler yaptı; Gururluları yüreklerindeki kuruntularla darmadağın etti. Hükümdarları tahtlarından indirdi, sıradan insanları yükseltti. Aç olanları iyiliklerle doyurdu, zenginleri ise elleri boş çevirdi. Atalarımıza söz verdiği gibi, İbrahim’e ve onun soyuna sonsuza dek Merhamet etmeyi unutmayarak kulu İsrail’in yardımına yetişti.” Luka 1:51-55

Söz tutmak sizin için ne ifade ediyor? Özellikle küçük çocuklar söz vermenin harika bir şey olduğunu düşünür. Eğer parka gitmek isterlerse ve anneleri ya da babaları “Bakarız” derse, bu bir şeydir; ama bu bir sözse, işte o zaman kutlama zamanıdır! Büyüdükçe, kimi insanların sözlerinden dönebileceğini ama Tanrı’nın böyle bir şey yapmadığını öğreniriz. Tanrı bir şey söylediğinde, o gerçekleşir. Meryem bu konuyla ilgili bir ilahi söyler.

Atalarımıza söz verdiği gibi, İbrahim’e ve onun soyuna sonsuza dek merhamet etmeyi unutmayarak kulu İsrail’in yardımına yetişti İbrahim’in soyunun devamlılığını sağlayacağı ve tüm dünyayı bereketlemesi için İsa’yı göndereceğine Tanrı söz vermişti. Ve şimdi nihayet gerçekleşiyor! Artık Meryem, Kurtarıcımız İsa’yı taşımaktadır. Henüz O’nun tekmelerini hissedemese de ve O sadece bir iki santim uzunluğunda olsa da, Tanrı’nın planı harekete geçti. İsa bizimle ve bizim için yaşamına başladı – bizim için çarmıhta bırakacağı ve sonra dirilişinde yeniden üstleneceği yaşamına. Bizimle sonsuza dek paylaşmayı vaat ettiği yaşamı, çünkü Tanrı’nın vaatleri her zaman güçlü ve doğrudur.

Dua Edelim: Sevgili Babam, verdiğin tüm sözleri tuttuğun için sana şükrediyorum! Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar