Yardıma Gelen

 

Çocuğun babası Zekeriya, Kutsal Ruh’la dolarak şu peygamberlikte bulundu: “İsrail’in Tanrısı Rab’be övgüler olsun! Çünkü halkının yardımına gelip onları fidyeyle kurtardı. Luka 1:67-68

“Halkının yardımına gelip” oldukça sade bir terimdir. Bu, sevdiğiniz bir akrabanızı ya da hastanedeki bir arkadaşınızı görmeye gitmek için kullandığınız kelimeyle aynıdır. Telefonla aramak yeterli değildir. Onları kendi gözlerinizle görmek için oraya bizzat gitmelisiniz. Ayrıca Zekeriya bunu geçmiş zamanda söylüyor! Bunun bir anlamı var aslında – zira bu noktada İsa üç aydır Meryem’in rahmindedir. Tanrı aslında halkını ziyaret etmek ve kurtarmak için bir insan olarak çoktan dünyaya gelmiştir. Bir mektup yazmadı ya da bir telefon görüşmesi yapmadı. Bizzat kendisi geldi. Sahip olduğumuz Tanrı işte böyle bir Tanrı’dır – bizimle o kadar çok ilgilenen bir Tanrı ki, bizimle birlikte olmak, bizden biri olmak, O’nunla sonsuza dek yaşayabilmemiz için yaşamak, acı çekmek ve bizim için ölmek üzere dünyamıza inmiştir. Bu sonsuz yaşamı bizlerle -ziyaret ettiği, sevdiği insanlarla- paylaşmak için ölümden dirilen bir Rab. Tanrı sizin de sonsuza dek O’nunla birlikte olmanızı istiyor.

Dua Edelim: Sevgili Tanrım, bizi kabul ettiğin ve sonsuza dek seninle birlikte olmamızın yolunu açtığın için sana şükrediyorum. Amin.

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar