Yılbaşı Ve Noel Aynı Şey Mi?

 

Herkese merhaba!

Bugün herkesin merak ettiği bir konumuz var. Bu Yılbaşı ve Noel acaba aynı şey mi?

Aslında bu iki kutlama birbirinden o kadar ayrı kutlamalar ki farkları anlattığım zaman çok şaşırabilirsiniz.

Karıştırılma sebebi olarak çok yakın tarihte olmaları diye düşünüyorum. Yılbaşı hepimizin bildiği ve isminden de anlaşılacağı üzere yeni bir yıla girişi kutlar. İçinde dini ve ruhsal bir temel yoktur. Yılbaşı kutlamanız için hangi dine veya etnik yapıya sahip olduğunuz önemli değildir.

Noel yani Doğuş Bayramı, 25 Aralık günü kutlanan İsa Mesih’in dünyamıza gelişinin hatırlanılan çok özel bir bayramdır. Temeli tamamen ruhsaldır ve dünyanın sağlayamadığı bir sevinci müjdeler. İsa Mesih karanlık dünyamıza ışık olmak için, çaresize umut, derde derman, umutsuzluğa ümit olmak için geldi. O’nun doğumu yılbaşı veya diğer her türlü kutlamaların ötesindedir. Yani sahip olunacak çok daha derin bir sevinçtir.

İsa Mesih daha doğmadan önce O’nun kim olduğu ile ilgili Eski Antlaşma veya duymuş olabileceğin diğer ismiyle Tevrat birçok bölüm ve ayetinde İsa Mesih’in doğumu ile ilgili bahsetmiştir. Hatta şu kısmı size okumak istiyorum:

Bundan ötürü Rab’bin kendisi size bir belirti verecek: İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacak. Yeşaya 7:14

İsa Mesih’in doğması neden önemliydi? Bu konuyu bir sonra ki videomuzda izleyebilirsiniz.

Mutlu Noeller!

Facebook
Twitter
WhatsApp
E-Posta

Benzer Yazılar

Yorumlar